Arama Motorlarında Üst Sıralarda Çıkmak İçin SEO Tavsiyeleri

SEO’nun açılımı : Search Engine Optimizer (Arama Motoru Doktoru) İyi bir SEO çalışması arama motorlarında üst sıralarda çıkmanızı önemli ölçüde etkileyecektir. Aşağıda maddeler halinde SEO tavsiyeleri yazılmıştır.

  • Siteniz için anahtar kelimeler (keywords) belirleyin. Bu anahtar kelimeler ile google’da arama yapın. İlk sayfada çıkan siteleri inceleyin. Bu siteler sizin rakip siteleriniz.
  • Belirlediğiniz anahtar kelimeleri; her yazınızda anlatım arasına doğal bir şekilde yerleştirin. Anahtar kelimelerinizle eşanlamlı kelimleri de kullanın. Ama kesinlikle anahtar kelimeleri çok sık kullanmak için gereksiz yere defalarca yazmayın, bu aldatmacalar arama motorları tarafından farkedilir ve sitenizin değeri düşer.
  • Bu yazıyı yazdıktan aylarca sonra öğrendiğim birşeyde anahtar kelimeleri gerekli gereksiz heryerde kullanırsanız siteniz spam siteye benzer ve sandbox denen bir google filtresine takılır. Bu filtreye takılırsa site birden bire arama sonuçlarında hiç çıkmaz. (Tecrübe ettim) 3 ay ile 6 ay arasında sandbox ta kalırmış bir site. Popüler anahtar kelimeleri hedefleyen yeni siteler sandbox un hedef kitlesi. Yeni sitelerin gelişimi normal olmalı, birden bire çok fazla geri link veya çok fazla içerik veya heryerde anahtar kelime olmamalı.
  • Sitenizde kopyala yapıştır yapmayın. Çünkü kopyalama yaptığınız site indexlenmişse, kopya çektiğiniz hemen farkedilir. Sitenizde özgün içerik kullanın.
  • Siteniz için site haritası oluşturun. WordPress için site haritası.  Google’ın ücressiz site haritasınaburadan ulaşabilirsiniz.
  • WordPress kullanıyorsanız All in One SEO Pack Eklentisini  mutlaka kurun. Anahtar kelime ve açıklama bölümleri çok kullanışlı.
  • Aldığınız linkler siteniz için çok önemli. PageRang değeri yüksek sitelerden link almak sitenizin değerini arttırır. Pagerang değeri sizinkinden düşük olanlar ise sitenizin değerini düşürü.
  • Link aldığınız sitenin içeriği de önemli. Sizinle aynı içerikte veya benzer konular içeren sitelerden link almanız gerekir. Mesela kitap yorumları üzerine bir site hazırlamışsanız, sohbet üstüne bir siteden link almanız bir işinize yaramaz.
  • Dizin arama motorlarına kayıt olun. Bu arama motorlarının çalışma prensibinde robotlar yoktur. Yani sitenizi bulamazlar, sizin gidip kayıt olmanız gerekmektedir.
  • Çok siteye kayıt olmanızın faydası; bu sitelerin indexlenmesi sırasında robotların sizin sitenize verilen link sayesinde sizin sitenizi de ziyaret etmesidir.  Arama Motorlarının Çalışma Prensibi
  • Sitenizde flash kullanıyorsanız arama motorları bunları görmez. Arama motorları resimleride görmez. Resimlerin sadece “alt” tagını okuyabilir. Bu nedenle resimlerin alt tagında mutlaka resimle ilgili açıklama yapın.
  • Sitenizi alan adınızın (domain) kök dizinine yerleştirmeyin. Bir alt dizine yerleştirin. Bu sayede sitenize gelen linkler hem anasayfaya hem de bir alt dizine gelir.
Sonuç olarak sitenizin arama motorlarında üst sıralarda çıkması için; anahtar kelimleri çok iyi belirleyin. Ziyeretçinin ne bulmak istediğini ve bunu kullanıcıya nasıl sunacağınızı belirleyin. Siteniz özgün olsun. Google çok zeki bir arama motoru, kandırmaya uğraşmayın, siteniz google tarafından kara listeye alınırsa bu durumu düzeltmek çok zor olur. SEO araçalarını (site haritası, robots.txt dosyası, SEO eklentileri) kullanın. Bi de son olarak sitenizin adı anahtar kelimelerinizden en önemlisini içersin.



1026 kez görüntülendi


Diğer Makaleler

Web site yaptırmak istiyorum

Web TasarımWeb site yaptırmak…

Görüntüle

Verimli Ders Çalışmak için Ne Yapmak Lazım ?

Ders çalışmak aslında göründüğü…

Görüntüle

Seo hizmeti almak istiyorum

SEO çalışması yaptırmak istiyorum…

Görüntüle